Friday, February 6, 2009

Online Bisnes Wife aku...

projek terbaru wife aku membuat jualan barangan untuk perempuan melalui internet...ni link die...selamat membeli...

http://gerobok2t.blogspot.com/

Wednesday, February 4, 2009

syabil ketawa..

video syabil ketawa yang x henti2...klakar pun ade...

video

video

Monday, February 2, 2009

3 cara nk download MP3, Video Clip dan eBook dari Google

Google merupakan search engine yang sangat berkuasa untuk melakukan carian.Tapi tahukah anda Google juga boleh digunakan untuk mencari mp3,video klip,ebook dll dengan mudah? Malah anda boleh direct download dengan mudah menggunakan IDM,berbeza daripada File Hosting Servis yang memerlukan akaun premium seperti Rapidshare dan MegaUpload. Kat sini saya nk berkongsi dengan anda 3 cara tersebut. Selamat mencuba...

CARA 1 :
1- Bukak website http://www.google.com.my/
2- Taip kat search box ikut format seperti dibawah :
?intitle:index.of? mp3 artist songtitle
3- Contoh :
4- Contoh hasil carian :

5- Saya memilih carian #2 dari list carian tadi...

6- Untuk download Ebook, anda hanya perlu menukar perkataan mp3 dengan PDF. Untuk video klip pula, tukarkan mp3 kepada AVI atau format video lain yang dikehendaki. Contoh seperti di bawah :




CARA 2 :
1- Masuk web Goofile
2- Masukkan fail yang ingin dicari dan klik search.

3- Contoh hasil carian

4- Goofile sebenarnya menggunakan enjin carian Google dan memudahkan kerja anda tanpa perlu menaip “?intitle:index.of? mp3 artist songtitle” pada Google.

CARA 3 : (RECOMENDED)

1- Masuk ke web G2P
2- Masukkan carian anda dan pilih search option di sebelah kanan.


3- Contoh carian :

4- G2P juga menggunakan enjin carian google dan memudahkan pencarian fail anda.



Sunday, February 1, 2009

Research kat Ladang

Semalam seramai 5 org student dari UiTM Segamat datang kat Enigma's Farm...mereka nak buat assignment untuk final projek...assignment berkaitan menjadi penternak itik...salah sorang dari 5 org ni dah call aku semggu yang lepas nk set appointment...so, aku set la date semalam...

mula-mula terperanjat gak la masa die call tu...yela...ladang aku bukan besar mana pun...dah la kecik...sempoi lak tu...hehe...segan pun ade...

Pukul 10pg mereka dah berkumpul kt gerai Pasir Penambang..mereka ditemani uncle kawan mereka...aku ngan mon agak lambat la semalam...lambat 10min je...hehe...

lepas sarapan pagi..aku ngan mon bawak la pergi ke ladang...sebelum tu aku dah terangkan la kt mereka...yang ladang aku ni kecik je...sampai kat ladang aku ngan mon pun terang kan la apa yang dierang nak...mon la yang byk kene interview dan aku pulak melayan uncle ni...

bila selesai jawab sume soalan-soalan yang diajukan...dan sesi fotografi posing bersama itik..kiterang gerak ke kuala selangor untuk makan tgh ari...masa kt kedai makan turn aku pulak di interview...hehe...rasa cam artis pun ade...mana tak nye...skali 5 org aju kan soalan tak putus2...hehe...abis je sesi soal jawab tu...sesi amik gambar pulak...lepas tu aku ngan mon pun gerak la balik kl...

kat sini aku nk ucapkan terima kasih pada student2 ni kerana sudi buat research kt ladang itik aku tu...sekira nye ade la student2 yang nk buat research...kami alu-alukan la kedatangan korang...aku mmg ske kongsi2 idea dan pengalaman aku...

gamba nnt aku up kan...x amik lagi gamba kt dierang...