Sunday, February 1, 2009

Research kat Ladang

Semalam seramai 5 org student dari UiTM Segamat datang kat Enigma's Farm...mereka nak buat assignment untuk final projek...assignment berkaitan menjadi penternak itik...salah sorang dari 5 org ni dah call aku semggu yang lepas nk set appointment...so, aku set la date semalam...

mula-mula terperanjat gak la masa die call tu...yela...ladang aku bukan besar mana pun...dah la kecik...sempoi lak tu...hehe...segan pun ade...

Pukul 10pg mereka dah berkumpul kt gerai Pasir Penambang..mereka ditemani uncle kawan mereka...aku ngan mon agak lambat la semalam...lambat 10min je...hehe...

lepas sarapan pagi..aku ngan mon bawak la pergi ke ladang...sebelum tu aku dah terangkan la kt mereka...yang ladang aku ni kecik je...sampai kat ladang aku ngan mon pun terang kan la apa yang dierang nak...mon la yang byk kene interview dan aku pulak melayan uncle ni...

bila selesai jawab sume soalan-soalan yang diajukan...dan sesi fotografi posing bersama itik..kiterang gerak ke kuala selangor untuk makan tgh ari...masa kt kedai makan turn aku pulak di interview...hehe...rasa cam artis pun ade...mana tak nye...skali 5 org aju kan soalan tak putus2...hehe...abis je sesi soal jawab tu...sesi amik gambar pulak...lepas tu aku ngan mon pun gerak la balik kl...

kat sini aku nk ucapkan terima kasih pada student2 ni kerana sudi buat research kt ladang itik aku tu...sekira nye ade la student2 yang nk buat research...kami alu-alukan la kedatangan korang...aku mmg ske kongsi2 idea dan pengalaman aku...

gamba nnt aku up kan...x amik lagi gamba kt dierang...

9 comments:

Nadine said...

ladang ni kat mana letaknya?

nookie said...

kt Tanjung Karang, Selangor

Nadine said...

kl lalu sana boleh melawat tak? i like yr entreprenuer spirit...bertuah yr parents ada anak-anak yg berwibawa,kuat semangat and tekun like you all.keep it up.may you all succeed in whatever you do...

nookie said...

boleh je auntie...kami lagi ske org lawat2 ni...insyallah...kami berusaha bukan utk diri sendiri...tapi keluarga kami juga...nk balas blik jasa emak n abah besar kan kami dulu...

Nadine said...

alhamdulillah...dengan niat suci,moga di berkati segala usaha.Insyaallah nanti auntie pegi melawat kalAu my hubby ada inspection kat area sana...he's giving training to all selangor local authority officerS,dep directorS,director and also ahli-ahli majlis daerah so at times dia orang pegi bawak participant melawat kilang,ladang etc...pernah pegi ladang longan kat morib,best banyak fruits tapi ladang ternak binatang tak pernah lagi but i like to visit places like that...but not attending functions.i had enough of meetings all big-big guns ni semua...Anyway i wish you all the best....

nookie said...

wah..it's a good idea auntie...at the same times you can introduce me to the local officers...so it can be easily to get their support...really hope you can bring them to my farm...but farm i ni xde la besar mana...sempoi2 je...thanx auntie...by the way...you keje kt ne ek auntie?..

Nadine said...

Royal lake club kat lake garden,near bukit aman.2nd oldest club in malaysia dah 119 yrs now.members nye ramai vvip dan top goverment official termasuk mantan2 PM kita dulu,tun razak ,tun hussein onn semua pernah jadi president club,mahathir,paklah semua,juga kebanyakan royalties kita.YDP NEGERI yang baru nipun club member,hari-hari main squash samapi minggu kemangkatan tu terus tak de dah.yelah dah jadi YDP kan. btw yang rapat with local authorities my hubby tapi kalau i ada apa-apa hal i minta dia tolong lah...

nookie said...

wah...everyday auntie lepak ngan vvip la ek...best2...nnt leh la dtg lepak kt club auntie tu...hehe...kire bertuah jugak i ni dpt kenal ngan auntie...hehe...nnt leh la nk tanya psl procedure utk mintak tolong dr gov nye org...

Nadine said...

insyaallah...