Saturday, January 3, 2009

New Year @ wad..

huhu..new year 2008 aku check in kt genting ngan wife aku siap BBQ ngan kekawan rapat...for this 2009 new year...satu family celebrate kt Ampang Puteri Specialist Hospital...anak kesayangan aku syabil terpaksa admitted after check-up...

Pada pagi khamis dalam kul 4.00am, syabil jatuh katil...die mmg tido lasak...sedar die dh melalak kt lantai...aku dgn cemas cek la badan die takut2 ade lebam2 ke...buat kali kedua nye die jatuh katil...die melalak kejap je cam biasa..then sambung tido...ptg tu dalam kul 530 die start muntah2...mule aku igt die tersalah makan ke...then muntah lagi...aku tak sedap hati...kebetulan aritu mak ngan makcu nk dtg umah...mak sampai2 je...die muntah lagi...terus aku bwk gi klinik panel kt selayang baru...dah la ngan org ramai...sambil tggu turn tu...die muntah lagi...xsampai hati aku tgk anak aku camtu...dekat 2 jam la aku tunggu dgn kesabaran...masuk je jumpa doktor...die terus kata kene refer pakar...sbb kene scan takut ade internal injury...aku pun kata nk anta kt ampang puteri...lps dpt description aku balik umah packing brg2 die incase kene admit...

then kt ampang puteri, seperti yg telah dijangka syabil kene tahan wad...doktor kata xde apa2...fooh...lega hati aku...lepas ambil sample darah die...rupe nye ade kuman dalam darah die...kene la cucuk lagi tgn die utk kali ketiga nye...die cam dh tahu tgn die nk kene cucuk...die pandang "kerek" je kt nurse tu...hehe...klakar aku tgk muke die...

stay la kami anak beranak malam new year tu kt wad...mule igt kan semalam je...after checkup keesokan nye...doc suggest stay lagi satu hari...nk tambah antibiotik lagi dlm darah die...sbb die still muntah2 n cirit...

alhamdulillah ptg tadi die dh bleh kuar...tapi problem plak nk discharge...sistem insuran prudential aku down...finance xdpt reply dr prudential...dari 500ptg smp la kul 1030mlm aku tggu...discuss ngan finance dierang pun releasekan akhir nye...girang tul aku tgk muke anak aku masa kuar dr hospital tu..."woosh"...woosh" kuar dr mulut die...agak nye boring duk terperap je kt dalam bilik wad tu...2 mlm aku tido kt hospital...arini dgn tenang nye aku dpt tido kt umah..."home sweet home"...hehe..

aku nk ucapkan terima kasih pada kekawan aku yg sudi datg melawat kami...ramai gak yg dtg melawat...terharu lak rasa nye...thanx guys...

4 comments:

Putra Bertam said...

Pak tam dah alami pekara tersebut. Cemasnya mak tam apabila tengok baby dah ada kat bawah katil yang tinggnya lebih kurang 4 kaki. Masa itu baru beberapa bulan. Tetapi pertolongan Allah swt bantal besar jatuh dahulu dan baby pak tam jatuh atas bantal tersebut. Sebab tu baby tak menanggis. Untuk lebih meyakinkan pak tam bawa pergi jumpa pakar kanak2 untuk buat pemeriksaan yang lengkap , Alhamdullillah semua ok. Jadi pak tam nasihatkan kepada Along apabila syabil tak sihat jangan jumpa doktor biasa terus kepakar kanak-kanak kerana mereka lebih memahami dan cara mereka memegang bayi juga agak berbeza. Baik deman, batuk atau apa-apa masaalah yang berkait dengan bayi rujuk doktor pakar kanak2. Ingat tu.....

Nadine said...

jangan anal sllu budak jatuh katil ni...long term effect pun ada.anyway alhamdullilah he's ok.

nookie said...

pak tam : thanx for the advise pak tam...

nadine : tu yg saya takut...takut ade long term effect...alhamdulillah sume ok..

sabariah.noor said...

nasib baik syabil x de pe2..org siap mimpi2 lagi..