Monday, December 22, 2008

Cameron HighLands

Jumaat 6.30pm, 19 Disember 2008, aku bersama family kawan baik (Acu) aku pergi ke cameron highlands...vacation yang tidak dirancang sebenarnyer...acu call wife aku hari khamis then ajak aku pergi cameron...anak2 die tak berjalan lagi kata nyer cuti sekolah ni...die kata full sponsored...hehe...kesian pulak aku dengan anak2 die...walaupun aku terpaksa korban kan hobi aku untuk minggu tu...(ada event Drag kt melaka)...

first time dalam hidup aku drive naik cameron malam2...huhu...agak adventure jugak la...dengan hujan yang lebat sesangat sampai x nampk jalan...aku naik ikut Simpang Pulai...memang jarak pemandangan tu x sampai 5 kaki...aku drive perlahan berpandukan line putih jalan tu...amik masa dekat 2 jam la jugak aku nk sampai ke persimpangan Kg. Raja tu...

Yang menarik pada malam tu...kilauan cahaya lampu dari rumah2 fetergasi yang ada kt lereng2 bukit tu...memang cantik view malam tu...terang benderang kawasan lereng bukit tu...then berhenti sekejap kt pekan Brinchang, acu nk beli ubat untuk anak die...wife aku dh booked apartment kat Tanah Rata...itu pun last kopek kata nyer..sume apartment fully booked...cuti sekolah la katakan...

Sampai kt Tanah Rata pukul 10.00pm, masing dah kelaparan dengan angin sejuk...makan la dulu kat medan selera...then baru la gi ke apartment...

sabtu pagi tu bergerak la pegi jalan2...aku bawak la dierang pegi Smoke House, Strawberry Park, Kea Farm, Ladang BOH Sg. Palas...Acu shopping bunga ngan orkid tak hengat nyer...hehe..alang2 sampai kata nyer...ekekeke...wife aku cam biasa rutin biasa kalo gi cameron, borong sayur-sayuran untuk buat bubur syabil...

Gerak balik pukul 6.00pm, sampai KL dalam kul 9.00pm...ni ade la skit2 pic yang sempat aku snap..

* Smoke House


*Kea Farm




*Ladang BOH, Sg. Palas





2 comments:

Putra Bertam said...

wah, sempat juga bercuti ya. Ini dah menjadi tradisi keluarga kita long. Memang kaki bercuti. Ada duit ke tak berduit tak kira, janji hajat dapat ditunaikan.

nookie said...

hahaha..tul tu paktam..janji sampai...hehe