Monday, December 15, 2008

Result @ MUSC Drag Challenge








Fooh...jurney yang amat memenatkan badan...huhu...gerak dari ukay perdana kul 6.00pagi...sepanjang perjalanan hujan...singgah RNR rawang jumpa geng2 kancil lain...then gerak terus ke Kg. Gajah...kiterang exit tol Bidor...dah terang masa tu...then benti breakfast jap...macam problem ar sepanjang perjalanan tu...kejap2 berhenti...disebabkan keta si panjang x dapt setting untuk EVC die...memang banyak berenti ar masa otw tu...dengan keta si janggut pun problem...nat minyak itam tercicir tah kemana...

Sampai Kg.Gajah dekat pukul 10.00pg...ingat kan event dah mula...sekali cam xde orang plak...lepas kuar kan brang2 dari keta...terus register...RM150 huhu...30 hengget lagi sama cam event SDB...tapi xpe la...semangat motosports nye pasal...siap dapat goodie bag berisi beberapa keping stiker+tshirt+keychain+magazine skuterama(dah club scoot yg anjur)...

Lepas je registration...aku pun hayun la keta untuk free-running...banyak kali gak la aku belasah free-running...sebab dah lama kan stop main drag ni...nk cari feel la katakan...hehe...tak banyak pun penyertaan...kategori K-Car ade la dalam 6 biji...cam biasa la...keta aku yg stendet mendet tu...xde wat preparation untuk event...so aku kecundang masa knock-out...jumpa pun kete geng sendiri...dah tahu dah kalo main ngan die aku kene nyer...hehe...kata pun for fun je kan...saje lepas kan gian...

Result untuk Kategori K-Car :
1 - Zahid aka Panjang - FR Garage
2 - Anu - NSDrag
3 - Yasir aka Janggut - Jwork Garage

Tak tunggu pun sampai event abis...sebab hujan...otw balaik singgah umah abg Usop...die jemput makan kenduri kawin akak die...mmg memasing kelaparan tahap maksimum...melantak tak hingat nyer...hehe...hujan yg amat lebat sepanjang perjalanan balik tu...kejap2 benti sebab keta memasing xde aircond(keta racing la kata kan..)...aku tido je sepanjang perjalanan balik tu...dah tak larat nk drive...so aku srh eim drive...sedar2 dah sampai ukay perdana...sampai dalam pukul 8.30mlm...pekena teh tarik segelas...aku pun gerak balik umah...ALHAMDULILLAH semua selamat pergi dan pulang...

*Preparation kt workshop FR Garage



*Kt starting line









video


3 comments:

Putra Bertam said...

Pagi tadi pak tam tanya exce. pak tam diofis Tengku Ezan ley anak kepada tengku Mahalel bekas pengerusi Proton. Dia tahu tempat tu tetapi ditak pernah pergi. Drag kat sepang je. Kaki race juga.

nookie said...

tengku ezan tu abg tengku djan...drifter terkenal kt mesia ni..

Putra Bertam said...

Tak, adik kepada tengku djan, very friendly. Kipas yang along nampak atas almari pak tam tu dan tv dalam bilik tidur pak tam beli dari dia le. Tv masih good condition jual Rm 10.00 dan kipas tu dijual RM90.00. Pak tam sapu le. Tengku ezan nak resign dan joint Honda.